Израел внедрява в пехотата разпознаватели чрез инфрачервена връзка

Израелската фирма Thermal Beacon разработи инфрачервени идентификатори MS OMR II c и MK-IV, устройства за наземни операции, които са ефективни на разстояние до 18 километра, съобщава сайтът iHLS.

 

Първата система е монтирана върху шлема на войника с за да се разграничи от вражеските сили, а втората е монтирана в сгради, превозни средства и други предмети.

 

Проектирана да се използва на открито и в съответствие с военните стандарти и изисквания, системата включва оптичен фар IFF и термичен излъчвател за наблюдение в термичния спектър, които излъчват във видимия или в инфрачервения спектър

 

Директорът на Thermal Beacon, Даниел Даешевиц, каза, че" те не пречат на дейността на войника, доказали са се и вече използват от силите на НАТО ".

 

Фактът, че MS OMR II c се открива дори от самолет, увеличава защитата при бойни условия, избягва грешки при идентифицирането и осигурява допълнителен защитен метод, който спасява живот в битката.

 

Това оборудване може да бъде използвано и за провеждане на невоенни дейности, като операции за търсене, планински спасителни операции или други аварийни действия.

Станете почитател на Класа