"Аз съм малко разочарован": Тръмп е недоволен от Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази недоволство от отслабването на контрола върху границата между Китай и Северна Корея, в изявление.

 

"Когато говоря за търговия, имам предвид и много други неща, всеки път, когато говоря с Китай за търговията, мисля за границата, защото границата е много важен елемент в това, което правим. Тя се отвори малко напоследък, не ми харесва това ", каза Тръмп след срещата си с президента на Южна Корея Мун Джае-ин в Белия дом.

 

"Аз ще кажа, че съм малко разочарован, защото, когато Ким Чен-ун се срещна за втори път с президента Си в Китай, мисля, че имаше лека промяна в отношението на Ким Чен-ун. Това не ми харесва, не ми харесва от гледна точка на Китай, надявам се, че това не е вярно, защото имам чудесни отношения с президента Си ", подчерта американският лидер.

 

Тръмп също не беше доволен от развитието на търговските преговори с азиатския гигант. "Мисля, че те са начало, не съм доволен, но ще видим какво ще стане. Имаме да извървим дълъг път. Но бих искал да се движим доста бързо. Става дума за хиляди милиони долари, които губим всяка седмица и затова се стремим да вървим бързо ", каза той.

Станете почитател на Класа