“Изолирана” Русия приветства инвестиционните фондове за над $13 трилиона в Санкт Петербург

Чуждестранните инвеститори, които се очаква да участват в Международния икономически форум в Санкт Петербург тази седмица, ще обсъдят с президента Владимир Путин “неоправданите” предположения за изолиране на Русия. 40 лидери от най-големите световни инвестиционни фондове от 20 страни с общи активи от над $13,5 трлн. ще участват във форума. 

 

 

“Всички предположения, че руската икономика ще бъде изолирана, не са оправдани”, заяви шефът на Руския пряк инвестиционен фонд Кирил Дмитриев, предаде RT.

 

 

Около 15 000 участници от повече от 100 страни ще бъдат на тридневното събитие, което официално ще започне на 24 май.

 

Очаква се сред високопоставени гости да бъдат френският президент Емануел Макрон и японският премиер Шинзо Абе.Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман също ще посети събитието. Той ще бъде първият американски служител, който ще участва в Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF) от 2013 г. насам, когато отношенията между Москва и Вашингтон се влошиха.

 

Представители на големи британски компании също ще вземат участие във форума.

 

 

SPIEF е една от основните платформи за икономическа дискусия в света. Тя се провежда под патронажа на руския президент Владимир Путин. Традиционно събитието събира чуждестранни държавни и правителствени ръководители, ключови обществени фигури, ръководители на международни организации и големи компании, водещи световни експерти,, анализатори и медии.

Станете почитател на Класа