Fox News е шокиран: Идеите на Маркс са живи и вдъхновяват младите американци

Авторите на статията в лъскавото списание за подрастващи отбелязват, че Маркс е вдъхновявал художничката Фрида Кало, правозащитници и писатели, но там няма нито дума за това, че е вдъхновил и «диктатори» като Йосиф Сталин, Мао Цзедун и Пол Пот, които също са черпили идеите си от Маркс, пише журналистът от  Fox News.

 В качеството си на извод авторите на статията предлагат на подрастващите да използват идеите на Маркс, за да разберат как се създава социално-политическият климат в САЩ, поради което журналистът от
Fox News нарича тази бележка в списанието за подрастващи «гротескна комунистическа пропаганда».
 
Според него, с ликвидирането на СССР «борбата между свободата и комунизма» e преминала на ново поприще — в американските колежи, университети и в СМИ.
Сега идеите на Маркс се лансират не от Русия и Китай, а от радикално настроените студенти, професори и техните съюзници от медиите.
 
«В кампусите на колежите и дори в университетите виждаме създаването на протототалитарна държава», пише  Fox News.
 Към подобни радикални леви движения авторът на статията изброява и «Черните пантери», движението
Occupy Wall Street, «Антифа», и «Животът на чернокожите има значение»…
 
Според него, всички те имат една и съща цел — да се унищожи съществуващият световен ред и да се постигне най-радикалният разрив в традиционните отношения.
 
Както показва неотдавнашното изследване, днес Маркс е най-изучаваният икономист в американските колежи, но, според журналистът от  Fox News, работата съвсем не е в неговата икономическа теория и не в предсказанията, че комунизмът ще замени капитализма.
 
«130 години след смъртта на Маркс капитализмът както  и преди тук процъфтява.
Северна Корея остана последният форпост на комунизма — ако не се броят университетските кръгове на Запад».
Ленин и настоящите студенти са привлечени в трудовете на Маркс от идеята за революция и сриване на капиталистическата буржоазия.
 
Затова сега всеки, който пробва да възхвалява капитализма и буржоазните ценности, веднага бива наричан расист и привърженик на превъзходството на бялата раса.
 
В края журналистът от  Fox News призовава да се впуснем в нова студена война и отново да извоюваме сърцата на умовете на младите американци от комунизма.
 

Станете почитател на Класа