Скандал с наръчник на AFA как да "свалим руско момиче" на Световното

Футболната асоциация на Аржентина (AFA) е попаднала в окото на бурята, след противоречивите й съвети за завладяване на руските жени по време на Световното първенство по футбол.

 

"Какво да се направи, за да имате шанс с руските момичета" гласи заглавието на една глава от ръководството "Език и руска култура", разпространено във вторник. То е част от курса на обучение на AFA за журналисти, мениджъри, техници и футболисти, които планират да пътуват до Русия за Световната купа.

 

Авторите на ръководството подчертават, че "руските момичета мразят скучните мъже и отделят специално внимание, ако вие сте чисти, миришете добре и сте добре облечени." "Не бъдете негативен. Да не се отправят типичните въпроси, бъдете оригинален", са част от съветите.

 

Една от най-скандалните точки обяснява, че руските момичета "не обичат да ги считат за обекти." "Много мъже, защото руските жени са красиви, просто искат да ги вкарат в леглото. Може би те желаят това, но има хора, които искат да се чувстват важни и уникални. Съветът е да се отнасяте към жената, която стои пред вас, като стойностен човек, със своите идеи и желания ", гласи текстът.

 

Някои участници споделиха в чат част от спорния наръчник в социалните мрежи и интернет реакцията не закъсня.

 

Много потребители разкритикуваха съветите като "женомразки, остарели и мачистки", а други не се поколебаха да пуснат и вицове за това.

Според няколко аржентински медии, усещайки скандала, причинен от съветите, организаторите на курса са иззели наръчника от присъстващите, за премахване на въпросните страници.

Станете почитател на Класа