Аурус срещу Звяра: Сравняват лимузините на Путин и Тръмп

Ако има нещо, което свързва Кремъл с Белия дом, това е желанието им за висша класа автомобили, според Newsweek. Списанието е сравнило лимузината на Доналд Тръмп от марката Cadillac, с луксозния Aurus на новия руски проект превозни средства Кортеж, показан от руския президент Владимир Путин, в деня на встъпването му в длъжност.

 

Според експерти, Аурус (името идва от сливането на две думи: Aurum - злато на латински и Рус от Русия) е подобно на британските лимузини Rolls Royce Phantom и Rolls Royce Ghost, въпреки че за създаването му руските експерти са ползвали помощта на германските автомобилни компании Порше и Роберт Бош.

 

Лимузината на Путин е оборудвана с 12-цилиндров двигател с 800 конски сили, много по-мощен от 8-цилиндровия двигател на Кадилака на Белия дом. В същото време, лимузината на Тръмп тежи 7,5 тона: с 1,5 тона повече от руския си колега.

 

Както се очакваше, Аурус, както и другите автомобили от семейство Кортеж, се отличават с високата си сигурност, затова няма да интегрират системи от популярните смартфони. По този начин се цели да се избегне рискът от евентуално изтичане на данни при свързване на телефона към автомобила.

 

Докато лимузината на Путин разполага с разнообразие от съвременни технологии за защита и вградени комуникации, списание The Drive показва, че тези средства не надвишават възможностите на мощния, но по-стар автомобил, използван от американския му колега.

 

Тръмп е наследил флагманския си автомобил, известен като Звяра, от своя предшественик Барак Обама. Тази лицензирана лимузина на General Motors е построена през 2009 г. с помощта на тайните служби на САЩ, като дебелите един инч бронирани прозорци и вратите, дебели осем инча, я отличават от типичния модел на GM.

Станете почитател на Класа