"Квантовият биткоин убива долара и изяжда всичко"

Какво ще се случи, когато се появят квантови компютри и приключат с биткоин? Анализаторът Макс Кайзер споменава тази възможност, но неизбежно се натъква на друг въпрос, който нито агенциите, нито регулаторите в САЩ успяха да дешифрират: какво е биткоин?

"Говорят че крипотвалутата е това или онова, но проблемът е, че криптовалутата е много неща наведнъж, и това е причината, поради която толкова много регулатори искат своето парче от тортата, като твърдят, че евентуално саморегулиране не изглежда възможно".

Макс твърди точно обратното, че "биткоинът вече се саморегулира и не се нуждае от външно тяло, което да го контролира. Държавата няма да дойде и да каже - ние ще ви помогнем да създадете свой личен суверенитет и да не зависите от държавата ".

Независимо от това как искате да определите или регулирате биткоина, Макс посочва, че криптовалутата е като вид, който "еволюира" във екосистемата на валутите.

"Това е квантовата еволюция", обяснява той, имайки предвид идеята взета назаем от квантовата физика, че състоянието на биткоин варира в зависимост от наблюдателя. Но това не променя факта, че "убива долара и изяжда всичко".

"Bitcoin замества корумпираната система със система, която е много по-добра ... Никой не може да направи нищо, за да го избегне", казва анализаторът.

Станете почитател на Класа