Член на Белия дом забрави на автобусна спирка ключа за криптираната си поща

Служител от Белия дом написал адреса и паролата на криптираната си пощенска услуга на лист хартия и го оставил по невнимание на автобусна спирка, близо до президентската резиденция във Вашингтон.

 

Както беше съобщено от онлайн списанието The Intercept, Райън Макавой оставил детайлите на профила си в protonmail - криптирана от край до край пощенска услуга, написани на хартия с бланката на Белия дом. Друго лице го намерило и предало на публикацията.

 

Intercept твърди, че потвърждава автентичността на данните и поиска декларация от Макавой. Той обаче все още не е дал отговор и не е ясно дали грешката му компрометира чувствителна информация.

 

ProtonMail е разработен от учени от Европейската организация за ядрени изследвания (CERN). Тази система не съхранява лична информация от потребителите, и предлага криптиране от точка до точка, така че никой не може да види какво е било изпратено, дори ако пощата е била прихваната. Тя често се използва от журналисти, политици и други, които редовно обработват поверителни данни.

 

Оповестяването идва в резултат на масовото преструктуриране на персонала в Белия дом и дни след разузнавателния комитет на Камарата на представителите в САЩ. приключи спорното разследване на предполагаемата намеса на Русия в изборите през 2016 г., след като не намери доказателства.

Станете почитател на Класа