„Ще се превърнем в страна от третия свят“: В Британия осъзнаха катастрофалните последици от политиката на Мей срещу Русия

Русия е нужна на Британия, защото жителите на Обединеното кралство използват руски газ за сгряване на своите домове, а цялата ситуация с т.нар. дело Скрипал за пореден път подчертава безсилието на правителството на Мей.

 

Политологът А. Некрасов разказа, че във Великобритания били немалко учудени, когато след гръмките заявления за санкциите Лондон обяви изгонването на 23-ма руски дипломати.

 

 

„Аз не искам да кажа, че това е дреболия, но като цяло тази програма на „санкциите“… показва безсилието на правителството на Тереза Мей. Защото е едно, когато мухата ругае слона, съвсем друго – когато го ухапе, защото веднага започват проблемите…“

 

Политологът отбеляза, че в Русия ще преживеят световното първенство по футбол без принц Уилям и Борис Джонсън.

 

Некрасов се съмнява, че Лондон ще се заеме да проучва сметките на руснаци и контрол на финансовите потоци във Великобритания.

 

„Великобритания е столицата на „черните пари“ и те едва ли ще търсят кой какви пари има. Ще им се наложи да изгонят оттам всички и от други страни…“ – обясни политологът.

 

По думите му подобна мярка е по-скоро по инициатива на САЩ, който се опитва да прилапа офшорките отвъд океана.

 

Некрасов отбеляза, че Обединеното кралство не се радва на такава перспектива, защото „Великобритания вече 200 години съществува с чужди пари“.

 

„Ако тези пари напуснат Британия, там няма да остане нищо… Ще има една страна от третия свят…“ – нарисува неутешителната картина на бъдещето на Обединеното кралство Некрасов.

 

Лондон трябва да дружи с Москва, тъй като Русия е естествен съюзник на Британия. Политологът напомни за руския газ, който отоплява домовете на британците и предупреди за катастрофалните последици от политиката на Тереза Мей срещу Русия.

 

Новата вълна антируска истерия, която обхвана Британия, е свързана с инцидента с агента на Ми6 Сергей Скрипал. Незабавно Лондон обвини Русия в участие в покушението срещу него, без да представи доказателства за това.

 

 

Станете почитател на Класа