Главният прокурор на САЩ уволни от ФБР бившия зам-директор Андрю Маккейб

Главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс уволни от ФБР бившия зам-директор на ФБР Андрю Маккейб, съобщава The New York Times.

Маккейб бе подал оставка във ФБР на 29 януари, но трябваше да остане в персонала на агенцията, за да може да се пенсионира с пълно обезщетение, след като е работил за агенцията в продължение на повече от 20 години. Уволнението му, от друга страна, щеше да изложи на риск пенсията му.

 

"Това е невероятно несправедливо за репутацията ми след 21-годишна кариера", каза Маккейб за вестника.

 

Междувременно президентът на САЩ, Доналд Тръмп, критикуван многократно от Маккейб, на личния си Twitter акаунт приветства освобождаването на бившия заместник-директор на агенцията.

 

"Андрю Маккейб си отиде, голям ден за мъжете и жените, работещи във ФБР .. велик ден за демокрацията. Лицемерът Джеймс Коми му беше шеф и направи Маккейб да изглежда като хорист. Знаех всичко за лъжите и корупцията, която се случва в най-високите нива на ФБР! ", пише американският президент.

 

В изявление Сешънс каза, че Маккейб е показал неискреност под клетва на няколко пъти, особено при разследването на Фондация Клинтън.

 

Маккейб, от своя страна, заяви в интервю, че уволнението му е опит да се подкопае разследването. "Идеята, че съм нечестен, е просто погрешна, това е част от усилието да бъда дискредитиран като свидетел", каза той.

Станете почитател на Класа