Изчисли кога спътник ще премине над терена му и остави необичайно съобщение

Дерек Клингенберг, земеделски производител и блогър от Канзас (САЩ), който искал да направи нещо с глобална популярност, вдъхновен от успеха на предприемача Елон Мъск и неговата компания SpaceX, решил да поздрави манекена Старман, пътуващ в електрическия автомобил Тесла Роудстър, в ракетата Falcon Heavy.

 

За да постигне целта си, той изчислил кога някой от 200-сателити "Dove", принадлежащи на фирмата Planet Labs, обикалящи Земята всеки ден, ще прелети над фермата му и използвал десетки крави за да напише думата "Hi".

Мигът бил регистриран, когато едно от тези устройства направило снимка, преминавайки над земята му, както е удостоверено от видеото за експеримента, което Клингенберг публикува в YouTube.

 

За да се установи кога и къде сателитът ще снима, Дерек Клингенберг сравнил предишните снимки на района и наблюдавал сенките на някои предмети от имението си, особено тази на елеватора, висок над 25 метра.

 

Неговите изчисления посочили, че сателитните снимки са направени между 10 и 10:30, така че той е формирал посланието си в този временен слот, защото тези животни могат да останат на едно и също място в продължение на 20 или 30 минути.

 

Контрастът между цвета на почвата и на кравите направиха посланието му четливо от космоса още при първия опит.

Станете почитател на Класа