Туит на " Жената- Чудо" за Стивън Хокинг разпалва възмущение в мрежите

След смъртта на легендарния британски физик Стивън Хокинг, на възраст от 76, много известни личности отдадоха почит на гения в своите социални мрежи. Така направи израелската актриса Гал Гадот, известна с ролята си на супер героинята Жената чудо (Wonder Woman), но невинният й на пръв поглед туит предизвика вълна от критики и възмущение в мрежата.

 

„Почивай в мир, д-р Хокинг" - написа Гадот в Twitter. "Сега сте свободен от всякакви физически ограничения, вашият блясък и мъдрост ще бъдат оценени завинаги", продължи тя.

 

Различни хора с увреждания и техните застъпници са били обидени от идеята, че Хокинг е най-накрая свободен от неговите "физически ограничения", и увериха, че изложението на актрисата е дискриминационно.

 

Някои потребители на Twitter обясниха на Гадот колко досадно е, когато хората с увреждания се разглеждат като нещо, което не позволява на един човек да изживее живот на максимум и смъртта го освобождава от това бреме.

 

"Спрете да приемате смъртта като положителна алтернатива за хората с увреждания! Това отношение прави живота труден за хората с увреждания, повече от всичко друго. Инвалидността не е срамна, нетолерантността е ", пише в Twitter Нина Фиоре.

Станете почитател на Класа