"Глупостите срещу Русия на британския секретар по отбраната разкриват неговата интелектуална импотентност"

Руското министерство на отбраната описа като "вулгарни" изразите на британския министър на отбраната, Гавин Уилямсън, наскоро отправени към Русия.

 

Това са думи типични за "продавачка на пазара, които много точно характеризират висшата степен на интелектуална импотентност на Гавин Уилямсън", обяви говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков в изявление.

 

"Всичко това не прави нищо, освен само да потвърди нищожността на всички твърдения на Лондон срещу Русия, чути през последните години, но също така и пълната нищожност на самите обвинители", заяви руският генерал.

 

"Що се отнася до вулгарните изрази на министъра на отбраната за Русия, вероятно при липса на действителни резултати от работата му, това очевидно е единственото нещо, останало в арсенала на въоръжените сили на Нейно Величество", добави той .

 

На 15 март, след реч в град Бристол, Уилямсън бе запитан за отговора на Лондон на обявеното предстоящо експулсиране на британски дипломати от Москва. Уилямсън предложи на Русия да "изчезне и да млъкне".

 

"Какво друго може да каже министърът на отбраната на страната, която крие обстоятелствата за използването на токсични химикали на своя територия и не иска да предостави съществуващата информация, както се изисква от Конвенцията за химическите оръжия? Лондон явно има нещо, което да крие, партньорите са нервни", заяви говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова във Facebook.

 

Експертите смятат, че самото Обединено кралство има химическата формула на Новичок и биха могло да го получат на британска територия

Станете почитател на Класа