Илън Мъск обявява създаването на "Междугалактическа медийна империя"

Основателят на компаниите SpaceX и Tesla, Илън Мъск, обяви намерението си да развива бизнеса си в областта на медиите. Бизнесменът публикува в туит името "Thud". По-късно той обясни, че това е "името на новата му междугалактическа медийна империя".

 

Представител на Илън Мъск потвърди пред седмичника Variety, че изобретателят не се шегува и че Thud е наистина името на компанията, но не даде повече подробности.

 

Порталът The Daily Beast беше съобщил, че Илън Мъск планирал да придобие новинарския сатиричен сайт The Onion, но в крайна сметка наел няколко от най-изявените му бивши служители, за да работят по нов таен проект.

 

По-конкретно, в неговия тим сега са бившият издател на сайта Коул Болтън и бившият главен редактор Бен Бъркли, които от своя страна потвърждават, че ще бъдат интегрирани в "нов комедиен проект". Според известна информация, Болтън и Бъркли също са наели трима писатели и редактор от The Onion за проекта.

 

"Очевидно е, че комедията е следващата граница, след електрическите превозни средства, космическите изследвания и мозъчно-компютърните интерфейси, не знам как някой може да го игнорира", каза Мъск.

 

Някои медии публикуваха, че милиардерът може да се шегува, но така се говореше и когато Мъск обяви плановете си да изпрати електрическата си кола в космоса или да лансира продажба на огнехвъргачка антизомби.

Станете почитател на Класа