САЩ: “В близките четири години трябва да започнем война”

Пентагонът вече си избра жертва

 

 

 

Джон Маккейн, председател на комитета по въоръжените сили към Сената на САЩ публикува своята гледна точка по военната политика на Щатите в близка перспектива.

 

Той счита, че на Америка са й останали само 4 години, за да не изгуби монопола върху властта в света.

 

 

Международните конкуренти вече дишали във врата на САЩ.

 

Това било особено актуално, когато ставало дума за Русия и Китай.

 

За него бил истински шок изявлението на водещия експерт от RAND Давид Очманек, съавтор на «Националната отбранителна стратегия», който заявил в Сената:

 

«Правдоподобни са предположенията, че САЩ ще изгубят следващата война, към която се стремят».

 

Но ние вече знаем следното: ако зад океана така гръмко и с подобен патос говорят за заплаха за националната си сигурност, това означава, че общественото мнение бива подготвяно за огромни харчове и за нещо по-страшно.

 

Двамата гореспоменати американци, а и много други задокеански политици и експерти признават, че Америка няма средства, за да продължи да завира носа си във всички чужди вътрешни работи.

 

Парадоксът е в следното: ако гореспоменатите харчове не се направят, ще настанат още по-лоши дни, убедени са вашингтонските ястреби.

 

Например, генерал-лейтенант Томас Спур по време на слушанията във Фонда «Наследство» изрази общото мнение на генералитета:


«Америка вече не се ползва с безгранична власт зад граница, а някога тя имаше такава. САЩ не могат да правят навсякъде всичко, което поискат».

 

Това, според генерала е катастрофа.

 

Ситуацията трябвало спешно да се промени, т.е. САЩ отново да разпрострат пипалата си навсякъде и във всичко по света.

Щатският истаблишмънт дори не скрива готовността си на всяка цена да възстанови статуса на САЩ.

 

При това ситуацията се представя пред американските СМИ така, все едно Америка във всеки момент ще стане жертва на агресия и ще изгуби своите ценности.

 

В частност, Томас Майкен, изпълнителен директор на Центъра за стратегически и бюджетни оценки, твърди на всеки ъгъл, че «днес САЩ се сблъскват с най-голямата за последните 70 години вероятност от голяма война. Неспособността да се реагира при война и неспособността да се подготви Америка за нея ще имат ужасни последствия за САЩ, нашите съюзници и глобалния световен ред».

 

С други думи, Пентагонът спешно се нуждае от «допълнителни пари (освен военния бюджет), за да може Министерството на отбраната на САЩ да може бързо да лансират разработките и създаването на новите системи за въоръжение».

В новата стратегия на САЩ ще прочетем за незабавното е безусловно удовлетворяване на паричните искания на Пентагона.

 

Фактически Маккейн и съидейниците му говорят за извънредно финансиране на американската армия, а това де факто означава подготовка за голяма война.

 

 

Станете почитател на Класа