Приятелите от детството на Ким Чен ун разкриват малко познатата му страна

Приятелите от детството на Ким Чен-ун разкриха малко познатата страна на лидера на Северна Корея, с който споделяха училище по време на престоя си в Швейцария в края на 90-те години.

 

Ким, който сега е на 34 години, посещава международната школа Либхефелд в Берн (Швейцария) от 1998 до 2000 г. с фалшива самоличност. Той бил известен като Pak Un, син на работник от посолството на Северна Корея.

 

След почти 20 години Жоао Микаело, бивш съученик на Ким, увери в интервю за Daily Beast, че си го спомня с обич и уверява, че е "добър човек". Микаело, който сега е готвач в ресторант в Берн, го описва като дете с добро чувство за хумор и обсебено от баскетбола, особено от Чикаго Булс и неговата звезда, Майкъл Джордан.

 

"Той имаше завидна колекция от маратонки Nike и макар висок само 1.70 метра и с леко наднормено тегло, бе добър баскетболист", заяви португалецът, който подчерта желанието си да го види отново, за да "наваксат" ,

 

Швейцарецът Марко Имхоф, който също се срещал с президента, подчерта, че той винаги е бил "смешен" и карал другите да се смеят. Въпреки това, "мразел да губи"; за него "печеленето беше много важно".

 

Друг бивш партньор на сегашния лидер на Северна Корея заяви пред германския вестник Welt am Sonntag, че Ким "се е отнасял добре с всички, включително със студентите от страни, които са врагове на Северна Корея". Той обаче подчерта, че политиката се счита за "табу" в институцията и затова и двамата са говорили за футбол.

 

През 2016 г. лелята на Ким, Ко Йонг-сук, се грижи за него, докато учи в европейската страна като тийнейджър и разкрива, че е нетърпелив млад мъж, който създава проблеми.

 

"Когато майка му го помоли да спре да играе на видеоигри и да учи, той не спори, но протестира, като обяви гладна стачка", като добавя, че младият мъж, който води Северна Корея, е бил пристрастен към баскетбол, лодки и самолети.

Станете почитател на Класа