Скандал в Обединеното кралство: "Афро-американското семе на Меган ще опетни нашето кралско семейство"

Броят на расистки и обидни коментари срещу Меган Маркл, годеницата на принц Хенри на Англия, направени от модела и приятелка на лидера на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) са причинили голямо възмущение в британското общество, съобщава Дейли Мейл.

 

"Афроамериканската семка на Меган ще опетни нашето кралско семейство и ще проправи пътя на черен крал към британския престол, пише Джо Марни, младата приятелка на UKIP лидера Хенри Болтън.

 

Спорните послания, първоначално изпратени от Марни на приятел, бяха публикувани в таблоида. Оттогава те имат огромен отзвук и сериозно засегнаха стабилността на партията на Болтън.

 

След като посочва, че "няма да има взаимоотношения с черни", защото те са "грозни" хора, тя посвети няколко израза на неуважение към Меган Маркъл, която описва като "проста и глупава плебейка" с "малък мозък" и обсебена от равенството - расово и между половете.

 

"Това е Англия, не Африка", казва Марни, която парира обвиненията в расизъм от събеседника си: "Да не искам други раси да нахлуят в моята култура, не означава, че аз мразя", пише тя.

 

"Просто не ми харесва", защото е "афроамериканка". Те "се насочват към върха, много, много бавно", каза тя. Така скоро ще има "мюсюлмански премиер" и накрая "черен крал", заключи Марни.

 

След като изслуша тези изявления, момичето беше изключено незабавно от UKIP. Поради скандала, беше поставено под въпрос самото пребиваване на Хенри Болтън начело на партията.

 

Лидерът на политическа група, на 54 години, вече е бил подложен на натиск да напусне поста си, когато се разделя с жена си, за да започне връзката си с Джо Марни, на 25 години, с която се е запознал малко преди Коледа.

 

Сега, принуден от съпартийците си да избира между партията и младата си партньорка, Болтън вече обяви раздялата си с Марни.

Станете почитател на Класа