Горя огромна статуя на Христос в Перу, в навечерието на пристигането на папа Франсиск

Няколко дни преди посещението на папата в Перу, пожар избухна в религиозен паметник в столицата Лима, съобщиха местните медии. 

 

Гигантската статуя, известна като "Христос на Тихия океан", се запали в ранната съботна сутрин. Повече от 20 пожарникари, успяха да конролират пожара. Въпреки това, гърбът на конструкцията е повреден.

 

Първоначално местната преса избърза да опише инцидента като палеж, защото се твърдеше, че са намерени изгорени парцали. Националната полиция обаче изключи да става дума за акт на вандализъм, уверявайки, че късо съединение е причинило пожара, според информационната агенция "Анди".

 

Христос на Тихия океан бе подарен на Перу от бразилската строителна компания Odebrecht по време на второто правителство на Алън Гарсия. Компанията участва в множество корупционни скандали в цяла Латинска Америка. Двама перуански президенти са обвинени в приемането на пари от Odebrecht, а настоящият президент Педро Пабло Кучински бе обвинен през декември във връзки с компанията.

 

През януари 2017 г., на статуята се появиха надписи "Odebrecht вън от страната'' „ Алан Гарсия виновен", "Не кради" и "Съд за Гарсия".

Станете почитател на Класа