Норвежци към Тръмп: Не щем във вонящата ви страна

Норвежци изразиха в социалните мрежи солидарност към Хаити и редица държави в Африка, които американският президент Доналд Тръмп нарече “вонящи дупки”, посочвайки че САЩ не желаят имигранти от тях. Репликата на стопанина на Белия дом предизвика буря от възмущение по света.

 

Тъй като Тръмп пожела имигранти от Норвегия, норвежци му отвърнаха: “Не щем да идваме във вонящата ви дупка”. ООН нарече коментара на президента “шокиращ и срамен”. Групата на африканските страни в международната организация и Африканският съюз поискаха официално извинение.

 

Самият Тръмп отрече в туитър да е използвал такива груби думи по време на срещата за имиграцията в Овалния кабинет.

 

Междувременно президентът на САЩ премина през първия си медицински преглед, който продължи повече от 3 часа. На излизане от болницата във Вашингтон той се ръкува и поговори с лекаря на Белия дом Рони Джаксън, който ръководеше прегледа. Подробности ще бъдат огласени на брифинг в Белия дом във вторник.

 

Докторът все пак каза, че Тръмп е в прекрасно здраве. Според в. “Дейли мейл” обаче прегледът не е включвал преценка на психическото здраве на президента.

Станете почитател на Класа