САЩ предупредиха за възможни терористични атаки на Балканите

Държавният департамент на САЩ предупреди гражданите, които планират пътуване на Балканския полуостров и по-специално в Косово да бъдат внимателни поради заплахи от тероризъм, съобщава македонското електронно издание „НОВА ТВ“, цитирано от “Фокус”.

 

„Терористичните групировки продължават да планират възможни нападения в региона на Балканите, включително в Косово“, се казва в съобщението от Държавния департамент, което бе разпространено и от американското посолство в Прищина.

 

 

„Терористите биха могли да нападнат без никакво предупреждение, възможни цели са туристически места, транспортни центрове, пазари, търговски центрове, сгради на местната администрация, хотели, клубове, ресторанти, религиозни обекти, паркове, спортни и културни събития, образователни институции, летища и други обществени пространства”.

 

В изявлението се казва, че „насилието в политическо отношение е навсякъде в Косово”. Освен това американците са предупредени да бъдат предпазливи при пътуване в северната част на Косово, населена предимно с етнически сърби, поради „граждански безредици”.

 

„Напрежението между общностите в Северно Косово продължават да пораждат насилие, демонстрации и други видове безредици в Северна Митровица, Зубин Поток и Звечани”, отбелязват от Държавния департамент.

Станете почитател на Класа