Еквадор даде лична карта на Джулиан Асанж

Основателят на WikiLeaks получи сертификат, който гарантира неговото еквадорско гражданство и има код, съответстващ на провинция Пичинча.

 

Номерът на личната карта на Асандж е 1729926483. В допълнение, активистът също ще притежава паспорт. 

 

Личните данни на Джулиан Асандж са в базата данни на Гражданския регистър на Еквадор и включват документ за самоличност с този номер.

 

Основателят на WikiLeaks получи своята еквадорска лична карта на 21 декември, въпреки че тази информация досега не е била оповестена.

 

 

Тази сряда Асанж публикува на своя Twitter акаунт снимка, в която се появява облечен в риза на еквадорския футболен отбор.

 

Чрез декларация, Министерството на външните работи на Еквадор, заяви, че макар и убежище на Асанж да е дадено от бившата администрация на Рафаел Кореа, "сегашното правителство е отговорно за търсенето на алтернативи за решаване на тази наследена ситуация, при пълно спазване на националната нормативна уредба, международно право и човешките права. "

 

В текста не се споменава издаването на удостоверението, а само се индикира, че Министерството на външните работи "няма да отговори на слухове или изкривена или деконтекстуализирана информация по този случай."

Еквадор ще продължи да търси решения "в стриктно спазване на нормите и процедурите на международното право", съгласувано с Обединеното кралство.

 

Тази новина стана известна, един ден след като еквадорския външен министър Мария Фернанда Еспиноза заяви, че страната й търси международно посредничество Джулиан Асандж да напусне посолството на Еквадор в Лондон (Великобритания), защото около пет и половина години след предоставянето му на убежище, правителството на тази южноамериканска страна смята, че ситуацията е станала "неустойчива".

Станете почитател на Класа