Китайската армия публикува снимки на тестове за ракети от неизвестно място

Армията на Република Китай, най-голямата в света, публикува във вторник чрез своята новинарска служба серия от снимки на изпитания на ракети, извършени в различни части на страната, съобщава South China Morning Post.

Въоръжените сили публикуват тези изображения, без да посочват вида на използваните ракети, нито кога или къде са направени, въпреки че потвърдиха, че са извършени на различни места. Смята се, че ракетите са DF-11 с малък обсег на (до 600 км), както и ракета DF-16 със среден обсег, която може да измине до 1000 километра, според китайските военни наблюдатели.

Ракетата DF-16, която е в състояние да атакува точно Тайван, както твърдят анализатори, за първи път е представена на обществеността в Пекин, през 2015 г. за отбелязването на 70-ата годишнина от края на Втората световна война.

В същото време, над 4000 военни бази в цялата страна, хиляди войници от Армията за освобождение на народа, участват в бойни упражнения по заповед на китайския президент Си Цзинпин. Президентът говори миналата седмица пред войници, пред които заяви, че не трябва да се страхуват "нито от трудностите, нито от смъртта при изпълнение на заповедите на комунистическата партия, те трябва да създадат елитна и мощна сила, винаги готова за битка."

Станете почитател на Класа