Най-богатият човек в света вече не е Бил Гейтс

Джеф Безос, основател и главен изпълнителен директор на Amazon, се превърна в най-богатият в света, след като неговите активи надхвърлиха 105 милиарда долара в понеделник, според индекса на милиардерите, публикуван от Bloomberg. Безос притежава също "Вашингтон пост" и "Blue Origin", частна компания за пътуване в космоса.

Когато акциите на Amazon нараснаха с 1,4% в понеделник, те добавиха приблизително 1,4 милиарда долара към собствения капитал на Безос. Акциите на компанията са се увеличили със 7% досега тази година, след като през 2017 г. са се увеличили с 56%. Това позволи на Bezos, на 53 г., да премине бариерата от 100 млрд. долара през ноември миналата година.

Списание "Форбс" също го класира като най-богатия човек в света, но с малко по-ниска оценка на богатството от 104 милиарда долара.

На второ място, вече е основателят на Microsoft Бил Гейтс със състояние на стойност 93 милиарда, следван от бизнесмена Уорън Бъфет с 87 милиарда.

На четвърто и пето място Bloomberg индекс поставя основателя на Facebook, Марк Цукерберг, със 77,5 милиарда милиона и основателя на Zara, испанецът Амансио Ортега, със 76 милиарда долара.

Станете почитател на Класа