В английско училище забраниха ученичките да бъдат наричани “момичета”

На учителите от граматическото училище за момичета в английския град Олтрингем забраниха да наричат ученичките си «момичета», за да не обидят трансджендърите, съобщава  Daily Mail

В адресираното до родителите писмо директорът Стафани Джил пише, че училището е реагирало на призивите, с които се сблъскват студентите, поставящи под въпрос своята джендърна идентичност или не се отъждествяват с момичетата.

 

 

Учителите са получили препоръка да използват думата «студенти».

 

При това думата «момичета» няма да бъде отстранена от името на училището.

 

 По данни на  Daily Mail, някои местни жители са реагирали негативно на нововъведението.

 

«Когато отворих писмото, не бях убеден, дали това е шега или е истина. Струва ми се, че това вече е доста ненормално», заяви един от родителите.

«Това е нелепо. Ние живеем във времена, в които трябва да уважаваме възгледите на хората. Ако някой има проблеми, свързани с джендърността или сексуалността, ние трябва да разбираме това. Но момичета трябва да бъдат наричани момичета», счита местен жител.

«Посланието е добро, но за децата, които имат проблеми с джендърната  си идентичност, към тях трябва да се отнасяме с уважение, но без да променяме английския език, за да се приспособим към проблемните деца», отбеляза представител на инициативната група «Кампания за истинско образование», Крис МакХовърн. / Петя Паликрушева.

 

Диктатурата на педереастите! В училищата в Англия ще спрат употребата на думите „момче“ и „момиче“, дискриминирали дефектните…

 
 

Станете почитател на Класа