Над 100 педофили задържани при полицейска мегаоперация в Бразилия

Под името "Luz en la infancia" (Светлина в детството) полицейската мега-операция срещу педофилията доведе до арестуването в Бразилия на повече от 100 души в 24 от 27-те щата на южноамериканската държава.

Общо 1100 полицаи бяха разположени на голямата бразилска територия в търсене на 178 заподозрени педофили. След предварително проучване, в продължение на шест месеца, Националния секретариат на обществената сигурност и Министерството на правосъдието на тази страна тръгнаха по следите от 151 000 виртуални файлове, съобщава O Globo.

Общо бяха заловени 108 души, у които според властите бяха открити детски порнографски материали на техните компютри и мобилни телефони.

Според изявленията на министъра на правосъдието, Торкуато Жардим, има връзка между задържаните в петък и трафика на наркотици, както и международната мрежа за обмен на детска порнография, работещи в така наречената "дълбока мрежа", за да се избегне проследяването в интернет, информира "Тера".

Експертите също така откриха някои порнографски изображения, които били скрити в компютри на невинни хора, за да заблудят разследващите органи.

Станете почитател на Класа