Да получиш SMS от принца на Дубай

В Европа новото поколение политици започва малко по малко да поема властта. Австрия посреща най-младия си министър-председател в историята на страната, Франция вече усеща промените, които Еманюел Макрон й готви, а Естония се утвърждава като име на технологичната карта на Европа под управлението Юри Ратас.

 

Всички те приемат смесени отзиви и тепърва трябва да се доказват като политици. В Обединените арабски емирства обаче един друг младеж отдавна се е доказал като любимия принц на страната.

 

8

 

Наскоро всички жители и гости на Дубай получиха SMS лично от коронования принц на Дубай шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал Мактум, с който той ги прикани да се включат към неговото ново фитнес предизвикателство за изграждане на един по-действен град.

 

Под хаштаговете #DubaiFitnessChallenge и #Dubai30x30 в социалните мрежи могат да се намерят вече множество снимки и видеа за най-новата акция на младия принц. Първоначално той призова отделни компании и институции (сред които и полицията на Дубай) да се включат във фитнес предизвикателството - в продължение на 30 дни да отделят поне по 30 минути на физическа активност и спорт.

 

Голямата изненада за жителите и гостите на града дойде обаче с SMS от самия принц. Всички потребители на локалните мобилни оператори получиха съобщение от шейх Хамдан, в което той ги предизвиква да се включат в предизвикателството му.

 

Новото предизвикателство се стреми да превърне Дубай поне за месец в най-активния град на планетата като по този начин повиши физическата активност на населението в града и по-дългосрочна перспектива да създаде едно по-здраво физически общество.

 

Съобщенията предизвикаха вълнения в социалните мрежи и масова подкрепа за идеята на шейха. Самото предизвикателство вече е в действие - компании, различни институции, училища, детски градини и обикновени граждани. И по всичко изглежда, че инициативата на младия принц среща гореща подкрепа.

Станете почитател на Класа