Николас Мадуро: "Нашият народ изпрати брутално послание на Доналд Тръмп"

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че народът на страната му е изпратил на Вашингтон "брутално с послание", благодарение на образцовия избор на губернатори на изборите миналата неделя. Също така той обяви, че от правителствените кандидати вече има спечелени 18 губернатори, от общо 23.

"Приемаме победата със смирение, защото нашият народ изпрати брутално послание на Доналд Тръмп, както и на националната и международна десница", заяви Мадуро във връзка с кампанията дестабилизация на опозицията. Той поздрави избраните губернатори и регистрираното ниво на участие на 61.14% от гласоподавателите.

"Силите, които ни смятат за задния си двор, пуснаха цялото си извращение през всички форми на война", каза той. Венецуелската опозиция има "вътрешни и външни съюзници, които подкрепяха плановете им за дестабилизация".

"Научихме се да се справяме спокойно с всяка ситуация, от пораженията, до победите, с високо ниво на осъзнаване и зрели ценности".

"Преживяхме дълбока трансформация", заяви президентът във връзка с дестабилизиращите планове срещу Венецуела и неотдавнашните икономически санкции от Съединените щати. "Няма икономическа война, която ще накара този народ да се откаже", каза той.

Станете почитател на Класа