Откриха в перуанската джунгла изгубен град на империята на инките

Наследството на Империята на инките е толкова голямо, че дори и днес се появяват следи от тази пред-Колумбова цивилизация. Такива са и находките, открити от четирима независими изследователи по време на експедиция в джунглата на Куско, съобщава вестник Mail.

Цитаделата е намерена в провинция Калка след дълго четиридневно пътуване от Сакраменто. "Първо се изкачват планините и след това се слиза в равнината, това е много труден и сложен терен", обяснява един от изследователите, Хавиер Пасо.

Четиримата пътници открили конструкции, подобни на тези на цивилизацията на инките, сред които стени, тераси и къщи. "Ние го наричаме "Изгубения град", въпреки че се надяваме професионалистите да ни кажат как се е казвал наистина", казва Хавиер Алегре. Той предполага, че останките съответстват на митичния град на инките Паатити, изгубен в Андите.

"Ние вече знаехме за това място от разказите на нашите баби и дядовци, предавани от поколение на поколение".

Експедицията е координирана с Националната служба за защитени природни територии на Перу (Sernanp) и Дирекцията за децентрализирана култура на Куско. Очакват се експертни доклади относно мистериозния произход на цитаделата в перуанската джунгла.

Станете почитател на Класа