Иран дава три месеца живот на ислямска държава

Няма да минат и три месеца и ислямската държава ще бъде експулсирана от Близкия изток. Така смяка Касем Солеймани, генерал-майор , който оглавява Quds - елитните сили на Ислямската революционна гвардия, който се изрази тези думи пред местните медии.

"За по-малко от три месеца ще обявим края на ислямската държава и нейното царство на тази планета и ще отпразнуваме тази победа в Иран и в целия регион", казва Солеймани, съобщава ИРНА.

Генералът заяви, че крайната цел на тази терористична организация е унищожаването на Иран, така че Техеран не може да чака да бъдат унищожени Ирак и Сирия, за да започне Ислямска държава войната срещу страната му, съобщава агенцията.

Солеймани обясни, че "когато логиката на противника ви е, че убийството е божествен мандат и колкото повече го правите, толкова по-близо сте до рая, в такава ситуация дипломатическите усилия нямат смисъл. Когато врагът не вижда разликата между въоръжени войници и беззащитни цивилни", единственият начин да се справим с него е "война", каза той.

Генералът подчерта, че конфликтът с ислямска държава не е сектантски. Според него "мнозина смятат, че войната срещу ислямската държава ще се превърне във война между шиитите и сунитите, но днес между тези два основни клона на исляма има повече приятелство от всякога".

"Това е неоспорима истина, че ако не бяха младите шиити в Иран и Афганистан, които се втурнаха да защитават бежанците в Алепо в Сирия, те биха били избити от ислямската държава", каза Сулеймани.

Станете почитател на Класа