Милиардерът Ричард Брансън разкрива прост въпрос, който ще ни помогне да бъдем успешни

Ричард Брансън, основателят на "Вирджиния Груп" и британски милиардер, разкри въпроса, който може да ни помогне да постигнем успех в живота. Според предприемача, човек трябва само да се попита: "След пет години ще бъде ли важно това?"

Брансън казва, че тази идея е вдъхновена от американската писателка Реджина Брет с нейните съвети за "дългосрочно мислене" и вярва, че всеки от нас "трябва да размишлява" над този въпрос.

"Твърде много хора прекарват прекалено много време в огледалото за обратно виждане, тревожейки се за това, което са направили погрешно и се разсейват от пътя напред", каза милиардерът в блога си.

"Не се отказвам от миналото, а вместо да го правя, извличам уроци от него, които ми помагат в кариерата. В края на краищата провалът е великият учител на живота, а онези, които не се учат от него, са осъдени да повторят грешките си, не се учат и не се движат напред", каза Брансън.

"Макар че краткосрочните цели са важни, всички ние трябва да мислим с дългосрочна визия, за да осигурим възможно най-доброто бъдеще", съветва предприемачът, отбелязвайки, че "това е особено вярно в бизнеса, където е от решаващо значение е да се работи с оглед на крайната цел."

"Дългосрочното мислене е ключът към една просперираща планета и щастливи, здрави хора", заключава милиардерът.

Станете почитател на Класа