Пак Гън Хе е планирала убийството на Ким Чен Ун

Предишното правителство на Южна Корея, оглавявано от президента Пак Гън Хе е планирало да ликвидира Ким Чен Ун, прикривайки смъртта му като "нещастен случай". Това съобщи японският вестник "Асахи", позовавайки сведенията си на документи, подписани от самата Пак.

 

По сведения на медията, позорно сваленият от васт южнокорейски президент е подписала през декември 2015 година документ за "смяна на ръководството" на КНДР, като работата е била възложена на националното разузнаване.

 

Сред разглежданите варианти е било симулирането на обикновен пътен инцидент или причиняването на катастрофа на влака, с който Ким Чен Ун се е предвижвал. Въпреки това обаче опитите за преврат в Пхенян са се провалили в резултат на развихрилия се скандал, който впоследствие коства не само поста, но и достойнството на първата жена президент в страната.

 

Бившият южнокорейски президент Пак Гън Хе се изправя пред съда Бившият президент на Южна Крея е официално обвинена в получаване на подкупи Както отбелязва изданието яростната позиция на Република Корея спрямо съседката й е била породена от активизацията на военните програми на КНДР и най-вече от успеха й при разработката на ядрени оръжия. Настоящият обитател на Синия дом (президентския дворец) Мун Дже Ин обаче няма намерение да продължи с намеренията на свалената от власт Пак.

Станете почитател на Класа