Защо японците не допускат четирипръсти ръце в анимациите?

При илюстрациите в анимационни филми и видео игрите, пуснати на пазара в Япония, се наблюдава любопитна подробност: дори и най-известните персонажи, които имат четири пръста на ръцете си в други страни, в тази азиатска нация имат пет.

По-специално, това може да се види в "Семейство Симпсън" и в британската поредица "Боб строителят". Както разкриха наблюдателни зрители когато тази серия се появи в Япония, производителите са били принудени да преоформят героите по правилата на Токио.

Тази конкретна промяна се дължи на няколко фактора. Един от тях е суеверието, което свързва числото четири със смърт. Това може да се сравни с 13, което от няколко страни се счита за нещастно и по тази причина в някои случаи не се появява в асансьорите или пътническите самолети.

От друга страна, това е свързано с известната японска мафия якудза, чиито членове отрязват своите кутрета за да покажат, че може да им се доверят. Това е феномен, известен като "Yubitsume". Този ритуал се използва от мафиотите под формата на самонараняване и като извинение за престъпление. Според проучване през 1993 г., почти половината от членовете на тази мафия нямат кутрета.

Станете почитател на Класа