Ислямска държава изпитва върху хора ново химическо оръжие

Терористичната група ислямска държава е провела експерименти в "нацистки стил", давайки на затворници смъртоносни вещества, с цел разработване на нови химически оръжия. Това е видно от някои документи, получени от вестник "Сънди Таймс", чиято автентичност е била проверена от въоръжените сили на САЩ и Обединеното кралство.

Материалите, написани на арабски и открити от иракските сили в сградата на Университета в Мосул, показват, че няколко "човека - морски свинчета" са били убити по време на изпитването най-малко две химически вещества: талиев сулфат и съединение базирано на никотин. Тези вещества, които се използват за пестициди, са лесно достъпни, а медията квалифицира експериментите като "нацистки стил".

В един експеримент на човек се дава талиев сулфат, смесен с вода или храна. След два дни, жертвата започва да страда от гадене, повишена температура и подуване на стомаха и мозъка, умира след десет дни. Тази субстанция е описана в документите като " идеална смъртоносна отрова ", тъй като е трудно да се открие и симптомите се появяват със закъснение.

Междувременно, никотино-базираното вещество се тествало чрез инжекции и контакт с кожата. Жертвата загубва съзнание в рамките на секунди и умира след два часа.

Съюзниците се опасяват, че джихадистите реализират тези експерименти с химикали, за да атакуват западняците с тях в бъдеще.

Станете почитател на Класа