Тръмп ще издаде указ, даващ възможност за нови нефтени и газови кладенци в морето

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, тази седмица подписва указ, който ще позволи разработването на нови находища нефт и газ в морето, съобщава сайта за новини Axios.

Указът ще търси преразглеждане на "някои регламенти и свободни места" за проучване във водите на САЩ, съобщи източник от Белия дом.

Инициативата, наред с други укази за киберсигурността, за ветераните от войните, за историческата или научна стойност на федералните земи и селското стопанство, които Тръмп планира да издаде през следващите дни, ще отбележат първата стъпка от тази администрация към разширяването на строителството на нови кладенци в крайбрежните води на Северна Америка.

На 20 декември 2016 г. бившият президент Барак Обама блокира за неопределено време концесиите за офшорни сондажи в Чукотка и по-голямата част на море Бофорт (Северния ледовит океан) и в десетки подводни каньони до източния бряг ( Атлантическия океан). Тази област бе обявена от тогавашния държавен глава като "Забранена зона за неопределено време за бъдещи концесии на нефт и газ ".

Станете почитател на Класа