САЩ смятат, че Северна Корея се готви да извърши нов ядрен опит

Северна Корея може да проведе нов ядрен опит в рамките на няколко дни, съобщава Fox News, позовавайки се на официална информация от разузнавателните служби на САЩ. Източниците твърдят, че Пхенян завършва подготовката на нов ядрен опит и че той "може да се осъществи преди края на този месец."

В допълнение, длъжностни лица от Министерството на отбраната твърдят, че имат доказателства, че Северна Корея е приключила изкопаване на нови тунели в полигона за ядрен тест Пунгйе-ри, въпреки че Пхенян все още трябва да поставя устройства в зоната. Пентагонът следи отблизо тази дейност.

Властите съобщиха, че армията на САЩ неотдавна изпрати свой самолет за наблюдение в региона. Това е специален Boeing WC-135, чувствителен към радиоактивни елементи и частици, останали във въздуха след ядрените опити. Самолетът вече пристигна в Япония и ще патрулира в района на Корейския полуостров през следващите дни.

Пхенян проведе ядрени опити през 2006 г., 2009 г. и 2013 г., към които се добавят други два успешни от миналата година, заедно с пускането на повече от 20 балистични ракети. В началото на 2017 г., лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви, че страната му е в последния етап от подготовката на теста за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета и че "проучването и разработването на оборудване за хай-тек оръжия е в активен напредък. "

Станете почитател на Класа