Грешка на флага на Мексико, която никой не откри два века

Лаврите, които се появяват на знамето на Мексико, не съществуват в природата, както се потвърждава от проучване, публикувано наскоро в страната.

Проучването, озаглавено "Флората на мексиканския национален герб" от Мария Агилар, Кармен Олвера и Сокорро Олвера, потвърди, че лаврите, които винаги придружават орела поглъщащ змия "не съответстват на морфологията на истинските лаврови листа", публикува Milenio.

Според извадка от проучването, "клонът, който трябва да е лавровq показва три или четири вертикализирани листа на едно ниво, докато видът от семейство Lauraceae е с листа на различни нива на стъблото. "

Графичната промяна на листата, твърдят изследователите, е направена за първи път през 1823 г., когато е била емитирана валута, наречена "Песо на Виктория" в чест на Гуадалупе Виктория. Илюстрацията е променена през 1934 г., по време на правителството на Абелардо Родригес, за създаване на печата за административна кореспонденция. През 1950 г. същото изображение се превръща в национален герб, какъвто е и до днес.

Изследването заключава, че въпреки, че графичното изображение е "стилизирано" през годините, лавровите листа трябва да запазят прилика с истинските си отличителни черти, подчертава Vanguardia.

Станете почитател на Класа