Край на илюзиите: Защо Тръмп осуети надеждите за подобряване на отношенията с Русия?

Тимофей Бордачьов, геополитически анализатор във Висшето училище по икономика в Русия, смята за неоснователни надеждите, че президентът на САЩ, Доналд Тръмп, ще нормализира отношенията с Русия, защото американците са изправени пред "един вид хибридна гражданска война."

Този специалист смята, че " трябва да се вземе това под внимание", когато се оценяват действията на Вашингтон, тъй като обитателят на Белия дом ще трябва да реши множество проблеми, за да консолидира властта си, процес, който ще отнеме целия му първия президентски мандат.

Бордачьов отбелязва, че някои американски разузнавателни служби , а също по-голямата част от елита и американските медии, се борят срещу държавния глава, независимо от картината в останалата част на света, поради което в момента е "немислим" диалог с тази страна.

В допълнение, настоящите лидери на САЩ са наследили "множество безсмислени външно политически работи" и тези, които се противопоставят на нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон и вдигането на антируските санкции, имат много силни позиции. Заради това преговорите "ще изискват много скрупульозна подготовка и огромни дипломатически усилия. "

Руският анализатор припомня, че "външната политика на САЩ е следствие на тяхната вътрешна дейност" и че в последните 25 години елитът на тази страна гледа с леко око на международните последици от своите действия, нагласа, която притеснява сили като Русия и Китай.

Експертът заключава, че "радикалите, изправени срещу Тръмп, са в състояние да отприщят нова война в Украйна или да предизвикат криза в Южнокитайско море", като в този случай руснаците и китайците ще трябва да вземат тежки сериозни решения.

Станете почитател на Класа