Най-четени статии:

от нета

Политолог с горещ анализ за новите избори, кабинета "Борисов 2" и служебното правителство!

Нови предсрочни парламентарни избори ще бъдат "шамар за политиците". Направеното от служебния кабинет ще е през призмата на предизборната кампания. Фигурата на Борисов се пренасити, затова той ще търси ефекта на харизмата по време на кампанията. Това коментира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политологът Димитър Димитров. Според него успехът на служебния кабинет ще зависи от размера на купуването на гласове на изборите. 

По думите му  досега водената политика ще бъде продължена, като ключови фигури ще бъдат служебните министри по еврофондовете и на финансите.

"Един от най-големите успехи на кабинета "Борисов 2" е успехът в общуването с Брюксел и усвояването на еврофондовете. Изградена е устойчива административна структура, свързана с приходната агенция и това е знак, че няма  да бъде посегнато на агенцията по приходите с политически натиск. В здравеопазването е избран критик на Москов", заяви Димитров.  

"При кабинета "Борисов 2" ГЕРБ избра пасивна форма по отношение на Конституцията и Изборния закон.  Разликата на втори тур между Цецка Цачева и Румен Радев беше шокираща", допълни той.

Политологът уточни, че може да се очаква коалиция между АБВ И Движение 21.

"Битката между ГЕРБ и БСП ще е за 150-200 хиляди гласа. 6-7 партии ще влязат в парламента", каза още Димитър Димитров.

Политическият анализатор от "Галъп интернешънъл" Христина Тодорова окачестви служебния кабинет като "балансиран".

 

 

 

"Този кабинет ще продължи своите функции, тъй като няма да се сформира правителство след изборите. Търси се нов лидер и нови лица. Малките партии ще бъдат много значими при евентуално сформиране на правителство", коментира тя.  

Станете почитател на Класа