Тийнейджър направи важно изобретение и спечели...$730 хил. долара (СНИМКИ/ВИДЕО)

14-годишен ученик от Индия спечели внушителната сума от 50 млн. рупи или $730 хил. долара от сделка с индийското правителство като им предостави за използване свое изобретение за откриване на мини от въздуха чрез специален дрон, информира "Мирър". Летящото устройство на Харшвардхан Зала от град Гужарат може да спаси хиляди животи, понеже открива и обезврежда по нов и ефикасен начин скритите под земята и невидими за хората оръжия, сеещи смърт.

Съобщава се, че нововъведението на момчето е по-добро от всичко, което се използва в момента от армията в страната. Ученикът започнал да се занимава с прототип на специалния дрон през миналата година след като прочел за големия брой смъртоносни инциденти предизвикани от скритите мини.

Радостният Харшвардхан, чийто баща е счетоводител, казва, че винаги е бил привлечен от науката и иновациите и дори е създал собствена фирма, Aerobatics 7, чрез която той възнамерява да направи още изобретения за в бъдеще. 

Ученикът обяснява още: "Първоначално създадох робот за откриване на мини, но разбрах, че заради тежестта си той ще ги възпламенява, което ще носи и разрушения, ето защо реших да направя дрон, който ще открива обектите от безопасна дистанция". 

Дронът работи като като първо засича мината чрез инфрачервен сензор, а след това детонатор, тежащ 50 грама я обезврежда.

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа