Гласувайте каквото си искате, тайното правителство няма да се смени

В "Бостън Глоуб" Майкъл Гленън, бивш съветник в комисията по външни отношения на Сената на САЩ, разглежда съществуването на "правителство в сянка" в САЩ.

Гленън посочва, че "изборните служители в крайна сметка действат само като прикритие" и истинските решения ги взема бюрокрацията." "Може да се каже, че изборите, провеждани на всеки четири години, не са нищо повече от едно шоу, цирк и само вярваме, че имаме влияние върху резултатите, каквото ние нямаме ".

Може да се каже, че когато Обама стана президент през 2008 г., не знаеше за съществуването на това двойно правителство, защото " е бил сенатор само един мандат", каза водещият. Въпреки това, случаят на Хилъри Клинтън е различен, тъй като "имейлите показват, че противно на това, което казва, тя знае, че на невежите маси трябва да се каже едно, а на елитите - друго. Елитът се присмива на активистите и тези, които наистина се грижат за вота и които вярват, че на изборите могат да променят бъдещето на страната си".

"Имейлите на Хилъри Клинтън точно показват асиметрията на информацията, тъй като елити са единствените, които могат да обсъждат до каква степен е манипулирана системата".

Той обяснява как корупцията и манипулацията завладяха американската политика и така е до днес. "След Американската революция дойде правителство от и за хората, което беше новаторска концепция, невиждана преди, вземаща най-доброто от всеки период от историята, от времето на гърци и римляни".

"Благодарение на това се появиха правата на човека и този блясък, който характеризира американските бащи-основатели. Но корупцията от Европа постепенно започна да се заселва в страната. Това е началото на края. И сега, сто и няколко години по-късно, се доказа, че централните банкери са спечелили мача. За това не е чудно, че те са тези, които са избрали членовете на кабинета на Обама. И ще продължават да го правят".

Станете почитател на Класа