Клинтън може би е разкрила тайни за ядрените оръжия в третия дебат

По време на последните кандидат-президентски дебати в Лас Вегас (САЩ), кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ, Хилъри Клинтън, е изнесла информация, която би могла да се счита за „топ сикрет" относно времето, което отнема на страната, за да се направи изстрелване на ядрени оръжия, съобщава Fox News.

"Накратко, решението за използване на ядрени оръжия се взема от президента, който дава нареждане за изпълнение", каза Клинтън и добави: "След като заповедта е дадена, отнема четири минути, докато персоналът, отговарящ за изстрелване на ядрени оръжия, я изпълни".

Консултантът по отбраната и стратегическото планиране Дан Магуайър каза "независимо дали са точни или не тези четири минути, всичко, свързано с капацитета за отговор в тази област е тайна." Хилъри Клинтън, вместо да защитава определени данни, "има тенденция да се хвали, че знае отговорите на всички въпроси, защото е имала достъп до класифицирана информация, , когато е била държавен секретар", обяснява той.

Този извод се споделя и от други военни от американското разузнаване, които виждат в думите на кандидата на Демократическата партия възможно нарушение на операциите за сигурност (OSPEC), военен термин, отнасящ се до чувствителна информация , която попада в ръцете на противници или врагове и може да се използва срещу САЩ.

В началото на юли тази година, ФБР съобщи, че Клинтън е използвала "няколко различни сървъри" и "многобройни мобилни" лични домейни, за да изпраща и чете имейли. От 30,000 мейли на Държавния департамент, анализирани от ФБР, 110 "са съдържали класифицирана информация."

Станете почитател на Класа