Путин: Русия е доказала способността си да се усъвършенства

Президентът на Русия Владимир Путин определи Деня на Русия като един от най-значимите държавни празници. В реч на приема в чест на Деня на Русия държавният глава отбеляза, че днес руските граждани честват републиката, честват колосалния труд на хората и утвърждават историята на страната, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

 

Путин отбеляза, че твърдата гражданска позиция на хората поддържа и укрепва суверенитета на страната.

 

„Днешният празник 12 юни е знаменателна дата на началото на кардинални преобразования. Те бяха наложени от времето и като всички радикални реформи, станаха много трудни, а понякога и драматични за държавата и народа. Те обаче бяха наложителни", подчерта руският президент.

 

Путин отбеляза, че Русия е доказала способността си да се усъвършенства, да се стреми към по-доброто, да прави радикални пробиви напред към нови политически и икономически високи и да се адаптира към промените.

 

На традиционното връчване на държавни награди за големи постижения в науката и технологиите, литературата и изкуството, както и в хуманитарната дейност Путин поздрави всички руснаци с Деня на Русия и подчерта, че този празник ознаменува такива изключително важни ценности като родината, патриотизма и единството на народа. Той отразява нашите топли, искрени чувства към Русия и нашата отговорност за нейното настояще и бъдеще, допълни държавният глава.

Станете почитател на Класа