Банк ъф Америка обещава $ 50 за барел петрол след неделя

Ако страните износителки на петрол се договорят да се стабилизира производството на петрол в преговорите между Русия и страните-членки на ОПЕК, които ще се проведат на 17 април в Доха, цените скоро може да достигнат $ 50 или дори повече, според анализатори от Банк ъф Америка, цитирани от Bloomberg.

"Стабилното ниво на производство на страните от ОПЕК (с изключение на Иран) и Русия биха могли да направят световен баланс през втората половина на годината на почти 0,5 милиона барела на ден повече от очакваното, което може да да доведе до недостиг на петролния пазар през третото тримесечие ", казват експертите.

Тази ситуация може да "повиши цените до $ 50," твърдят анализатори. В същото време, цената на петрола ще се увеличи, независимо от условията (ограничителни или меки) на предвиденото споразумение. Въпреки това, ако страните-износителки не успеят да постигнат споразумение, цената на петрола може да падне до $ 40 за барел. В допълнение, Саудитска Арабия може да обяви увеличаването на производството в отговор на връщането на Иран на пазара. И в този случай има риск цените да паднат дори до $ 30.

Станете почитател на Класа