Таен клуб в Harvard счупи мълчанието за първи път от 225 години

Harvard University е едно от най-старите, най-известните и престижни училища в света, с изключителни бакалавърски социални клубове, известни с тяхната селективност и тайни. Така че сега, когато се повдигнаха дебати за сексуално нападение на територията на колежа, тайният мъжки клуб Porcellian Club счупи 225 години мълчание, за да се защити, съобщава The Washington Post.

"Това е първият път, когато член на Club Porcellian прави изявления пред един вестник, от основаването си през 1791 г.", каза Чарлз М. Стори, който разкри историята за университетския вестник The Harvard Crimson ".

Всичко започнало след като Porcellian клуб бил принуден да приема жени в своите редици, както и други тайни клубове, с цел намаляване на сексуалните нападения на територията на колежа. Университетът се опитвал да изгони студенти, които се присъединяват към клуба, под предлог, че допринасят за проблема със сексуални нападения на територията на колежа. Логично членовете отказват да бъдат свързани с такива инциденти и изразяват своето възмущение от обвиненията.

The Porcellian клуб е основан през 1791 г. и е една от най-старите социални групи в Съединените щати. Според един от членовете му, целта на клуба е "да се създаде една общност, която прекосява времето и обхваща много поколения." "Основната идея на нашия клуб е да развива мъжко приятелство и едно ниво на Общност, много рядко днес. Ние не искаме да се включваме в никакъв във бизнес, ние просто искаме да сме сами и да поддържаме мирни нашите традиции на 225 години", каза той.

Станете почитател на Класа