Руските ракети RS-26 - "шах и мат" за американската противоракетна отбрана в Европа

Въпреки, че в Съединените щати има ракетен щит, насочен към Русия, руснаците имат асо в ръкава което го обезсмисля казва изследователят Уилям Енгдал. Според експерта, системата за защита от балистични ракети има малък или никакъв смисъл в светлината на новата руска ракетна технология.

"Руското правителство току-що обяви, че е разработило нова ракетна технология, която прави стотиците милиарди щатски долари, изразходвани за обкръжаването на Русия (и Китай) със съоръжения на защита от балистични ракети, напълно безполезни. Това е новата и ултра-модерна междуконтинентална балистична ракета РС-26. Това е изненада, а и начин за брилянтен шах и мат", казва той.

В август 2015 Русия потвърди пред Вашингтон си непоклатимото си мнение за системата на отбраната от балистични ракети: "Ние не виждам причина защо системата за противоракетна отбрана следва да продължи, особено с такива бързи темпове и с ясна проекция към руската територия", каза дипломатът Сергей Рябков, отбелязвайки, че след регулирането на ядрената програма на Иран, за Вашингтон е "трудно да намерят аргументи за разширяване на системата за противоракетна отбрана“.

Станете почитател на Класа