Цените на петрола ще скочат до $ 200 за след споразумението между Русия и ОПЕК?

  • Президентът на Еквадор, Рафаел Кореа, счита, че средносрочните цени на петрола ще скочат до $ 200 за барел. Това заяви еквадорският президент по време на интервю за местните медии за споразумението за замразяване на производството на петрол, постигнато между Русия и ОПЕК.
    "Това винаги е била нашата позиция. Не разбираме да се провежда повече тази конкуренция, която е понижила цените на петрола", каза Кореа. Според него има геополитически интереси, които предотвратяват намаляването на добива, но стратегията им се изплъзва, защото дори и Саудитска Арабия е трябвало да затегне колана. "Саудитска Арабия има проблеми, има фискален дефицит и трябваше да коригира цената на бензина, те - които никога не са ги пипали" добави той.
    Той отбеляза също, че по силата на споразумението, постигнато между Русия и ОПЕК "скоро ще има решения на този проблем", който е наранил всички.
    "Унищожението на инвестициите в петролния сектор и изчезналите стотици сондажни кули в Съединените щати, в средносрочен план ще предизвикат цената на петрола да се изстреля до $ 200, "каза президентът.

Станете почитател на Класа