Тръмп и Сандерс водят на първичните избори в Ню Хемпшир

  • В първичните избори в Ню Хемпшир, САЩ, републиканецът Доналд Тръмп води с 35,1%, а демократът Бърни Сандърс има 59,7% от гласовете, според предварителните резултати, оповестени от CBS.

    Другите републикански кандидати: Джон Касич има 16,0%, Джеб Буш - 11,1%, Тед Круз 11,4% и Марко Рубио- 10,5% от гласовете, при преброени 82% от гласовете. Демократката Хилъри Клинтън има 38,7% от гласовете, при преброени 82% от гласовете.

    Бърни Сандърс е член на Камарата на представителите на Върмонт и кандидат от демократите за президент на САЩ. Известен е със защита на интересите на работниците и на средната класа. Изказва се срещу неравенството в доходите и увеличаване на пропастта между богати и бедни.
  • Водачът при републиканците, милиардерът Доналд Тръмп е известен с противоречивите си политически позиции и изказвания, например той предложи забрана за влизането на мюсюлмани в САЩ.

    Доналд Тръмп направи стъпка напред, за да се позиционира като Републиканската кандидат, считет експертите. При демократите, ситуацията е различна, ще трябва да се наблюдават и другите етапи на първичните избори, за да се види дали Клинтън или Сандерс ще излезат напред.

Станете почитател на Класа