Путин: "Русия разработва система за атака, която е в състояние да преодолее всяка противоракетната отбрана"

Руският президент Владимир Путин заяви, че истинската цел на американската противоракетна защита е да се неутрализира ядрения потенциал на Русия. Въпреки това, Москва планира да разработи системи, които са в състояние да преодолеят всяка противоракетна отбрана.
"Ние ще работим и по системата за противоракетна отбрана, но в първия етап, както казахме многократно, ние ще работим по атакуващи системи, които са в състояние да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана", заяви руският държавен глава.

"Позоваването от САЩ на ядрени заплахи от Иран и Северна Корея служи само за да прикрият истинските си планове. Тяхната цел е да се неутрализира стратегическия ядрен потенциала на други държави, притежаващи ядрени оръжия, освен САЩ и техните съюзници, в частност, на нашата страна, Русия ", подчерта руският лидер в среща за развитието на въоръжените сили.
"Ние многократно заявихме, че Русия ще предприеме необходимите мерки за укрепване на капацитета на стратегическите си ядрени сили", каза президентът. „САЩ и техните съюзници не са сложили край на развитието на глобалните системи за противоракетна отбрана, не вземат под внимание опасенията и предложенията за сътрудничество, които идват от Русия", заяви руският президент по време на срещата в Сочи.
Владимир Путин също така заяви, че разширяването на американската система за противоракетна отбрана е "опит да се подкопае цялата система на глобалната и регионалната стабилност."
Руският лидер припомни, че Русия нееднократно е заявявала, че Европейският сегмент на системата за противоракетна отбрана на САЩ е разработен в отговор на заплахата от ирански балистични ракети."Знаем, че ситуацията с иранския ядрен въпрос вече е решена Въпреки това, работата по противоракетната отбрана продължава ", заяви държавният глава. Елементите на противоракетната отбрана на САЩ са инсталирани в 19 страни.

Станете почитател на Класа