Защо милионери се обличат еднакво всеки ден?

Тенденцията да се използва един и същ костюм всеки ден става все по-разпространена сред знаменитостите, успешните предприемачи и милиардерите. Защо носят едно и също нещо всеки ден? Има ли в това ключ към успеха?

Въпреки постоянната еволюция на модата, минимализмът, когато става въпрос за дрехи, може да бъде свързан с необходимостта да се инвестира времето по-продуктивно и да се съсредоточи върху мисленето за вземане на съдбоносни решения.

Марк Цукерберг, основател на социалната мрежа Facebook, който винаги се появява на публични места със същото ежедневно облекло, смята, че ако е възможно да вземаме по-малко незначителни решения (като за цвета на ризата например), можем да се посветим на разсъждения по смислените въпроси.

Според експеримент, проведен преди пет години, в който няколко души са били принудени да обличат само 33 дрехи за един месец, участниците се съгласили, че инвестирането на по-малко време в тази задача им е позволило да идват по-навреме на работа.

Когато не се притесняваме за това, как да се облечем, имаме по-малко стрес и харчим по-малко енергия. Умереният гардероб изисква по-малко почистване и следователно да имаме по-малко, но от по-добро качество, позволява да избегнем стотиците комбинации от дрехи, които почти винаги завършват с моменти на стрес.

За някои, обличането на една и съща дреха всеки ден им осигурява култов статус и генерира стабилност и доверие, докато за други само предполага да харчат по-малко пари за дрехи.

Станете почитател на Класа