Прост въпрос, който промени завинаги живота на Стив Джобс

На 5 октомври, се навърши четвъртата годишнина от смъртта на известния предприемач Стив Джобс. Ето принципа, който магнатът винаги прилагал, за да постигне невероятен успех както в работата, така и в личния живот.

Съоснователят на Apple ще бъде запомнен не само с това, че е голям предприемач, но и със своите бележити изказвания и фрази, превърнали се в емблематични за много хора. Стив Джобс прекарва голямата част от времето си в работа, а мислите му винаги подчертават значението на това как да използва времето и да не го губи. "Моите любими неща в живота не струват пари. Ясно е, че най-ценният ресурс е времето", припомня списанието "Parade" един от най-известните му цитати.

Въпреки това, има едно правило в живота на Джобс, което предприемачът винаги прилага за да разбере дали е прав. "През последните 33 години, всяка сутрин се гледам в огледалото и се питам: Ако днес беше последният ден от живота ми, бих ли правил това, което съм планирал да направя", каза той. "И ако отговорът е" не "в продължение на много дни подред, аз разбирам, че трябва да променя нещо."

Този въпрос служи на Джобс не само в работата, но също така и в личния живот. Един ден работодателят държи реч в американски университет, когато забелязал в залата млада девойка. Харесал я и решил да я покани на обяд още същия ден. Вече бил планирал бизнес среща по това време, нещо което никога не пропускал. Тогава се попитал: "Какво бих направил, ако днес беше последният ден от живота ми?" И след това той се обърнал с поканата към девойката на име Лорийн Пауъл, бъдещата съпруга на Стив Джобс.

Да не забравя, че животът не е вечен, бе едно от най-важните правила на магната. "Времето ви е ограничено, не го губете, живеейки живота на другите. Не позволявайте на шума на мненията на другите да заглуши вътрешния ви глас. И най-важното - да имате смелостта да следвате сърцето и интуицията си. Всичко останало е второстепенно ", каза той.

Станете почитател на Класа